Visokokakovostna izolacijska stekla prispevajo k manjšim toplotnim izgubam in s tem omogočajo efektivno rabo energije. Z uporabo nizkoemisijskega stekla Low-e zelo pozitivno vplivamo na počutje v stanovanju ter občutno znižamo rabo energije. Na voljo so vam najrazličnejše konstrukcije samih stekel, ki segajo od sončnozaščitnih in zvočnozaščitih pa vse do varnostnih izolacijskih stekel.

Galerija ornametnih stekel

Izolacijska stekla delimo na dve glavni skupini:

2 Slojno

(Ug = 1,1 – 0,9W/m2K)

3 Slojno

(Ug= 0,7 – 0,3W/m2K)


Sončnozaščitno izolacijsko steklo

Glavna lastnost te skupine izolativnih stekel je predvsem kar se da mogoče velik delež odboja sončne energije. Tako zmanjšamo efekt pregrevanja objekta oziroma prostora. V ta segment stekel spadajo predvsem stekla z oznako Stopsol, ki vam jih lahko ponudimo v različnih barvnih odtenkih (bron, siva, zelena, modra).

Zvočnozaščitno izolacijsko steklo

V današnjem času pomeni tišina balzam za telo in um. Vedno več cestno-prometnih povezav ima odličen pomen za gospodarstvo ter za hiter ritem življenja, a ima tudi negativen del – hrup. To težavo lahko odpravljamo s pomočjo vgradnje zvočnozaščitnega izolacijskega stekla. Na voljo imamo več načinov:

  • z uporabo debelejšega stekla (6 mm in več),
  • z lepljenim steklom (tako povečamo elastičnost konstrukcije),
  • z asimetrično sestavo (prvo steklo je vsaj za 50 % debelejše od drugega),
  • s povečanjem širine medstekelnega prostora (vgradnja širšega distančnika).

Varnostna stekla

To kategorijo predstavljajo predvsem trije različni pojmi varnosti. Poznamo aktivno, pasivno in konstruktivno varnost. Aktivno varnost predstavlja varovanje zdravja ali življenja ljudi, zaščito pred požarom, vlomom, izstrelki ali pred poškodovanjem premoženja. Pasivna varnost predstavlja zaščito pred poškodbami, ki lahko nastanejo pri lomu stekla. Konstruktivna varnost pa označuje sposobnost stekla, da kljub lomu lahko vsaj delno izpolnjuje zahteve po varnosti.

Varnostna stekla delimo na:

lepljena varnostna stekla VSG

kaljena varnostna stekla ESG – termično obdelana


Distančniki

Zelo pomembno je, kako steklo in profil okna spojimo. Stik predstavlja območje toplotnih izgub in naša naloga je, da so te izgube čim manjše. Prvi korak naredimo že z izbiro distančnika v samem steklu. Dolga leta je prevladoval aluminijasti distančnik, ki pa ga v zadnjih letih uspešno zamenjuje topli distančnik (TGI). Aluminij je namreč zelo dober prevodnik in toplotne izgube pri steklu, ki ima vgrajen alu-distančnik, so velike.

ALU distančnik

TGI distančnik


Križi

Križi so elegantna dekoracija vašega okna. Izbirate lahko med različnimi širinami (8, 18, 26 ali 45 mm) ter ogromno barvnimi kombinacijami (barve RAL, lesne strukture, možnost tudi dveh barv). V osnovi poznamo medstekelne in lepljene križe.

Križi 8mm

Križi 18mm