• Izbira materiala ALU ali PVC

  Je vprašanje, ki si ga postavi vsaki kupec. Tako PVC kot ALU imata svoje dobre in slabe lastnosti. Elementi iz PVC materiala so iz energetskega vidika boljša izbira, saj dosegajo boljše vrednosti Uw-koeficient toplotne prevodnosti kot ALU izdelki. Ekonomski pogled je tudi na strani PVC elementov, saj so ti za okoli 50–100 % cenejši kot ALU izdelki. Večina naših kupcev se za sanacijo ter gradnjo odloči za PVC izdelke, seveda pa imajo ALU izdelki svoje čare in prednosti. ALU materiali nam omogočajo izdelavo večjih, močnejših konstrukciji, kar je še kako pomembno pri večjih industrijskih objektih. Pri sodobnih gradnjah se povečuje delež prisotnosti ALU izdelkov, saj se je razvoj teh materialov zelo izboljšal. Občutno se je izboljšal tudi Uw-koeficient toplotne prevodnosti. Proizvajalci so to dosegli s termično prekinitvijo ALU materiala (najpogosteje PVC termočlen) in se tako tudi izognili kondenzu, ki se je nabiral ob večji toplotni spremembi na notranjosti ALU izdelkov. Za boljšo odločitev med PVC in ALU izdelki kontaktirajte naše strokovnjake, da vam bodo lahko ustrezno svetovali glede na vaš objekt.

 • Pravilna izbira senčil

  S pravilno izbiro in uporabo senčil lahko prihranimo tudi do 70 % energije, potrebne za ohlajanje prostorov. Senčila delimo na notranja in zunanja. Notranja senčila so v osnovi cenejša izbira in prisotna tam, kjer ni v ospredju energetska vrednost ter popolna zatemnitev prostora. Zunanja senčila so iz vidika energetske vrednosti boljša izbira, saj vaš dom bolje ščitijo pred zunanjimi vplivi (toplota, zvok). Za najbolj učinkovito izbiro senčila vprašajte naše strokovnjake.

 • Zakaj 3 slojno steklo

  Inovativna tehnologija 3-slojne zasteklitve nam omogoča, da ohranimo toploto notranjih prostorov, obenem pa še dodatno pridobivamo v prostor energijo in svetlobo sonca. To je še posebej pomembno pozimi, ker se s tem izboljšuje energetska bilanca stavbe, zmanjšujejo pa se stroški ogrevanja. 3-slojno steklo nam dodatno omogoča kar za 3 db boljšo zvočno zaščito v primerjavi z 2-slojnim steklom. Kot strokovnjaki na tem področju vam vsekakor priporočamo izbiro 3-slojnega stekla, saj vam tako lahko ponudimo kar se da najboljšo energetsko sanacijo.

 • Kaj je RAL montaža

  Napredni, bolj energetsko varčni sistem lahko dosežemo s pomočjo sistema RAL, ki zagotavlja dolgoročne prihranke pri ogrevanju. Glavna lastnost RAL montaže je zatesnitev v treh ravneh: notranja stran je paroneprepustna, sredinski del služi za toplotno in zvočno zaščito, zunanja stran pa je paroprepustna. Takšen način tesnjenja omogoča da vaše stanovanje »diha«. Različne načine izvedbo RAL montaže lahko izvajamo s pomočjo raznih trajnoelastičnih materialov, z ekspanzijskimi trakovi. Ta način montaže je prisoten predvsem pri novogradnjah, saj mora biti podlaga, kjer bo postavljeno okno, popolnoma ravna. Tako dosežejo ekspanzijski trakovi najboljše lastnosti.

 • Prednosti TGI distančnika

  Distančnik je veliko slabši izolator kot pa samo izolacijsko steklo in zato deluje kot toplotni most. Za zmanjševanje efekta rosenja stekel so tudi izolacijska stekla z »robnim tesnjenjem s toplim robom«. To pomeni, da so distančniki iz materialov, ki prevajajo občutno manj toplote kot aluminij. Tukaj obstajajo različne možnosti (najpogostejši TGI), za nasvet vprašajte strokovnjake v podjetju Okna HOHLER.

 • Ali je možna naknadna montaža žaluzije

  Naknadna montaža senčil je možna pri naslednjih vrstah: notranja žaluzija, plisej, polkna, predokenske rolete, zunanje žaluzije, rolo komarniki, fiksni komarniki. Določena senčila so zelo enostavna za montažo, tako da jo lahko izvede tudi kupec sam.

 • Ali nudite obročno plačevanje

  Vse ponudbe so narejene na osnovi 60/40, kar pomeni 60 % predplačila ter 40 % plačila po izvedeni storitvi. Tako samemu kupcu že v samem začetku ponudimo možnost dveh obrokov. S sodelovanjem Banke Celje lahko samemu kupcu tudi ponudimo možnost do 24-mesečnega obročnega odplačevanja ter tako omogočimo kupcu lažjo energetsko sanacijo.

 • Zakaj se orosijo moja okna

  Več o tem si preberite tukaj

 • Ali imajo okna prezračevalni sistem

  Vsa okna imajo serijsko vgrajeno fukcijo “režnega” zračenja. To pomeni, da lahko s pomočjo 45st. položaja okenske pololive(kljuke) okensko okovje postavite v nagibni položaj, kjer je reža med podbojem in krilom zelo majhna(cca 5mm), ter tako omogočite prezračevanje samega prostora. Na voljo so tudi profesionalne rešitve kot je rekuperacija zraka ter sistemi zanj. Za več informacij vprašajte naše strokovanjake.

 • Lahko pri Vas dobim tudi obojestranski dekor oken

  Elementi so možni v naslednjih izvedenkah: bela/bela, dekor/bela in dekor/dekor. Popolna izvedba v beli barvi je najpogostejša in najcenejša izbira naših kupcev. Velik delež adaptacij pa se izvede v kombinaciji lesnega dekorja. Kupec lahko izbira med mnogimi dekorji, samo na zunanji strani kot tudi v kombinaciji obojestranskih dekorjev.