V podjetju Okna Hohler vam nudimo širok nabor strokovnih storitev; od brezplačnih svetovanj in izmer na vašem domu do strokovne vgradnje naših izdelkov. Za doseganje deklariranih lastnosti stavbnega pohištva je potrebno izdelke pravilno vgraditi. Ne glede na to ali gre za novogradnjo ali obnovo vašega stanovanja, je zelo pomembno, da je stik med oknom in steno dobro zatesnjen in brez vidnih odprtin ali poškodb okenskega okvirja, saj lahko le tako zagotovimo toplotno in zvočno izolativnost. Sodobna kemija nam omogoča montažo oken tudi v vremensko manj ugodnih pogojih, zato montaže potekajo v vseh letnih časih ob zagotavljanju enake kakovosti izvedbe.

Potek klasične vgradnje okna poteka po naslednjem vrstnem redu: najprej okvir elementa privijačimo v zid z vijaki, nato režo zatesnimo s poliuretansko maso (PU maso). Zunanja stran se nato zatesni s tesnilo maso, tako da dosežemo vodoodpornost, prostor v stanovanju pa se zaključi s pomočjo pokrivnih letev ali s pomočjo mavčnih plošč.

Napredni, bolj energetsko varčni sistem pa lahko dosežemo s pomočjo sistema RAL, ki zagotavlja dolgoročne prihranke pri ogrevanju. Glavna lastnost RAL-montaže je zatesnitev v treh ravneh: notranja stran je paroneprepustna, sredinski del služi za toplotno in zvočno zaščito, zunanja stran pa je paroprepustna. Takšna način tesnjenja omogoča da vaše stanovanje »diha«. Različne načine izvedbo RAL-montaže lahko izvajamo s pomočjo raznih trajnoelastičnih materialov, z ekspanzijskimi trakovi. Ta način montaže je predvsem prisoten pri novogradnjah, saj mora biti podlaga, kjer bo postavljeno okno, popolnoma ravna. Tako dosežejo ekspanzijski trakovi najboljše lastnosti.

V podjetju vam nudimo tudi storitev demontaže, odvoz vaših starih oken na deponijo ter obdelavo špalet do barvanja (slikopleskarskih del ne izvajamo).

Nekaj naših objektov: